Local SEO: Πως μπορεί το τοπικό SEO να βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας

Local-SEO-Halkidiki

Κάθε μικρή εταιρεία ή εταιρεία με υποκαταστήματα μπορεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες χρησιμοποιώντας τοπικές στρατηγικές SEO. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε τι είναι η βελτιστοποίηση της τοπικής αναζήτησης (Local SEO – Τοπικό SEO) και γιατί η χρήση μιας τοπικής εταιρείας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την προβολή σας στο διαδίκτυο.

τοπικό seo Χαλκιδική

Τι είναι το Τοπικό Seo;

Είτε ψάχνετε έναν μηχανικό για να διορθώσετε το αυτοκίνητό σας, ένα εστιατόριο για οικογενειακό δείπνο ή έναν υδραυλικό για επείγουσα ανάγκη στις 3:00 το πρωί, βασίζεστε στις μηχανές αναζήτησης για να σας παρέχουνε πληροφορίες για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι πελάτες σας κάνουν το ίδιο πράγμα όταν ψάχνουν για μια επιχείρηση όπως η δική σας.
Αλλά πώς μπορείτε να κάνετε την επιχείρησή σας να εμφανιστεί στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης όταν οι δυνητικοί πελάτες ψάχνουν; Χρησιμοποιώντας τις τοπικές στρατηγικές SEO.

Local SEO

Σκοπός του Local Seo (Τοπικό Seo) είναι να σας κάνει γνωστούς σε πελάτες από περιοχές που βρίσκονται κοντά στην επιχείρηση σας και αναζητούν τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

Local SEO (Τοπική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή τοπικό SEO) είναι η χρήση στρατηγικών μάρκετινγκ αναζήτησης on-site και off-site για να βοηθήσετε μια τοπική επιχείρηση να κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, όταν ένας δυνητικός πελάτης αναζητά μία συγκεκριμένη επιχείρηση ή επαγγελματία (δηλαδή εστιατόριο, κατάστημα επίπλων, οδοντίατρο κλπ.)

Το τοπικό SEO (Local SEO) επικεντρώνεται στην παροχή αποτελεσμάτων με βάση την τρέχουσα τοποθεσία ενός χρήστη. Αν ψάξω για “την καλύτερη ταβέρνα ψαρικών” αυτή τη στιγμή, η Google θα μου δώσει αποτελέσματα που είναι πιο κοντά μου.

Οι τοπικές υπηρεσίες SEO προσφέρουν μια πολύ στοχευμένη προσέγγιση μάρκετινγκ (δεν είναι όπως η ρίψη φυλλαδίων στις εισόδους ή μια διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα που μπορεί ή όχι να διαβαστεί από έναν πιθανό πελάτη που ενδιαφέρεται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας). Οι τοπικές εταιρείες SEO σάς επιτρέπουν να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας στις μηχανές αναζήτησης και σε άλλες πλατφόρμες ψηφιακού μάρκετινγκ, έτσι ώστε να σας βρίσκουν πιθανοί πελάτες – με τους όρους τους.

Ακολουθούν ορισμένα στατιστικά στοιχεία:

  •  Το 96% των ιδιοκτητών προσωπικών υπολογιστών διεξάγει τοπικές έρευνες
  • Το 46% όλων των αναζητήσεων Google είναι τοπικές
  • Το 64% των πελατών χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης και τοπικούς καταλόγους ως κύριο τρόπο για να βρουν τοπικές επιχειρήσεις
  • Το 50% των αναζητήσεων μέσω κινητών αναζητούν επιχειρηματικές πληροφορίες (όπως τη διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου μιας επιχείρησης)
  • Ένα επιβλητικό 78% των τοπικών αναζητήσεων κινητής τηλεφωνίας οδηγεί σε αγορά εκτός σύνδεσης (στο φυσικό κατάστημα)
    (Πηγή: searchengineland.com)

guide seo local

Γιατί τώρα είναι η στιγμή να ξεκινήσετε με το τοπικό SEO

Μόνο το 44% των επιχειρήσεων έχουν διεκδικήσει την καταχώρισή τους στο Google My Business.
Το Google My Business είναι μια δωρεάν καταχώρηση που η Google διαθέτει για σχεδόν οποιαδήποτε επιχείρηση. Η κατοχύρωσή σας στο Google My Business μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητες εμφάνισης υψηλών αποτελεσμάτων τοπικής αναζήτησης στο Google.

Επιπλέον, πολλές τοπικές επιχειρήσεις δεν έχουν καταλάβει τη σημασία του online μάρκετινγκ ακόμα. Αυτό αφήνει την πόρτα ανοιχτή για να ξεκινήσετε πριν οι ανταγωνιστές σας κατανοήσουν και γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

zero web and graphics

Related Posts

Πρόσφατα άρθρα

brand_identity
Γιατί το ισχυρό brand identity είναι σημαντικό στο σχεδιασμό ιστοσελίδων
6 Μαρτίου, 2024
Φιλοξενία Ιστοσελίδων
Φιλοξενία ιστοσελίδων: απλά βήματα και συμβουλές για να επιλέξετε
15 Δεκεμβρίου, 2023
Επαγγελματική σχεδίαση ιστοσελίδας
Πώς μία επαγγελματική σχεδίαση ιστοσελίδας μπορεί να αναβαθμίσει την αναγνωρισιμότητα σας
16 Νοεμβρίου, 2023
trends web design
8 τάσεις στην σχεδίαση ιστοσελίδων που παρατηρήσαμε το 2023
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Κριτικές Πελατών
Κριτικές πελατών: Πως να ζητήσετε κριτικές για την επιχείρηση σας
23 Μαρτίου, 2023

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι με όλα τα νέα σχετικά με την σχεδίαση ιστοσελίδων και γραφιστικών αλλά και με όλες τις μελλοντικές προσφορές μας.

zero web & graphics

Ελ. Βενιζέλου 40
Νέα Μουδανιά, Χαλκιδικής 63200
Τηλέφωνο: +302373065874
Email: info@zeroweb.gr
URL: https://www.zeroweb.gr

Δευτέρα9:00 AM - 5:00 PM
Τρίτη9:00 AM - 5:00 PM
Τετάρτη9:00 AM - 5:00 PM
Πέμπτη9:00 AM - 5:00 PM
Παρασκευή9:00 AM - 5:00 PM
ΣαββάτοΚλειστά
ΚυριακήΚλειστά

Είμαστε επαγγελματίες, που αγαπούν πραγματικά τη δουλειά τους

Έχουμε περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε συνεργασία με μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να τις βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Λατρεύουμε αυτό που κάνουμε και θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι ο ενθουσιασμός μας είναι μεταδοτικός. Έχουμε δεκαετίες εμπειρίας στο μάρκετινγκ και το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της εκτύπωσης και του σχεδιασμού ιστοσελίδων μας κρατάει σε εγρήγορση και μας ωθεί να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να αναλύσουμε τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για την προώθηση της επιχείρησης σας.