Κατασκευή Ιστοσελίδων με γνώμονα την Ανάπτυξη

Κατασκευή Ιστοσελίδων με γνώμονα την Ανάπτυξη

Κατασκευή Ιστοσελίδων με γνώμονα την Ανάπτυξη

Γιατί η κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις;

Πριν μιλήσουμε για την κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη ας δούμε ορισμένα δεδομένα. Η διαδικτυακή παρουσία μίας επιχείρησης δεν είναι πλέον προαιρετική. Οι καταναλωτές τόσο στον χώρο της λιανικής πώλησης όσο και στον χώρο της χοντρικής χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρουν λύσεις στις ανάγκες τους.

Ο ιστότοπος σας είναι συχνά η πρώτη τοποθεσία που αλληλεπιδρά ένας πιθανός πελάτης με την επωνυμία σας. Στην πραγματικότητα, μόλις φορτώνεται η σελίδα σας, οι χρήστες σχηματίζουν αυτόματα μια γνώμη για εσάς.

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι επιτακτική ανάγκη ο ιστότοπος σας να υπερβαίνει τις προσδοκίες του πελάτη και να τον ενημερώνει με σαφή και κατανοητό τρόπο για το ποιος είστε και τι μπορείτε να κάνετε.

Λοιπόν, τι κάνει μια ιστοσελίδα εξαιρετική;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Σίγουρα, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες κατασκευής που μπορούν να επισημανθούν ή ακόμα και μερικά παραδείγματα των σημερινών τάσεων. Η αλήθεια είναι ότι ο σχεδιασμός είναι υποκειμενικός. Αυτό που φαίνεται εκπληκτικό σε ένα άτομο, μοιάζει βαρετό σε ένα άλλο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι παραδοσιακές πρακτικές κατασκευής αποτυγχάνουν να ξεχωρίσουν στο σημερινό εξατομικευμένο κοινό. Ο παλιός τρόπος προσέγγισης της κατασκευής ιστοσελίδων δεν λειτουργεί. Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να αλληλεπιδρά με τους χρήστες σας, χρειάζεστε μια νέα διαδικασία.

Πρόκειται για τον χρήστη

Ένα σλόγκαν που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια είναι: “Ο ιστότοπός σας δεν είναι για εσάς, είναι για τους χρήστες σας”. Αν μείνετε δογματικά κολλημένοι στις απόψεις σας και τον εγωισμό σας, αυτό θα οδηγήσει τελικά σε καταστροφικά αποτελέσματα. Σίγουρα, υπάρχουν μερικοί προικισμένοι άνθρωπο εκεί έξω που έχουν διαίσθηση και προνοητικότητα που τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν τάσεις, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουν.

Αλλά μην ανησυχείτε! Σήμερα έχουμε πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα για τους χρήστες μας από ό, τι θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε παλαιότερα και αυτά ακριβώς τα δεδομένα μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο που ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Google Analytics, τα οποίο είναι δωρεάν, μπορείτε να μάθετε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες σας με τον ιστότοπο της εταιρείας σας και να αρχίσετε να ανακαλύπτετε τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας τους.

Αυτή η προσέγγιση με γνώμονα τα δεδομένα για το σχεδιασμό της ιστοσελίδας είναι γνωστή ως κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη (Growth-Driven Design).

growth driven web design

Γρήγορη, Ευέλικτη και Εστιασμένη

Η κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη λειτουργεί επειδή εξασφαλίζει ότι ο ιστότοπός σας εξυπηρετεί τους χρήστες και τους στόχους της επιχείρησής σας. Αντί να κάνετε απλά για να είστε “cool”, θα έχετε μια παρουσία στο διαδίκτυο που θα προάγει την ανάπτυξη και τη αλληλεπίδραση. Η κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη είναι γρήγορη, ευέλικτη και εστιασμένη.

Γρήγορη

Εκτιμήσεις για τον χρόνο που χρειάζεται για να κατασκευάσετε έναν ιστότοπο από το μηδέν κυμαίνονται από 2 έως 4 μήνες. Για εμάς στην zero web & graphics, αυτό είναι εξωφρενικό. Με την ταχύτητα με την οποία κινείται η τεχνολογία, ο νέος ιστότοπός σας είναι σχεδόν ξεπερασμένος από τη στιγμή που ξεκινάει. Και το χειρότερο είναι ότι δεν θα ξέρετε αν αρέσει στους χρήστες σας μέχρι να περάσουν μερικοί μήνες.

Η κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη βασίζεται στην αρχή της γρήγορης εκτόξευσης, ώστε να μπορείτε να συλλέγετε τα δεδομένα που χρειάζεστε για να κάνετε το “τελικό” προϊόν πολύ καλύτερο. Ο λόγος που χρησιμοποιούμε εισαγωγικά  στην λέξη τελικό είναι επειδή ο ιστότοπός σας δεν τελειώνει ποτέ. Θα πρέπει πάντα να ψάχνετε τρόπους για να τον βελτιώνετε.

Ευέλικτη

Όπως βλέπετε παραπάνω, η κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη πρέπει να είναι ευέλικτη. Η ευελιξία δεν σημαίνει ότι δεν προχωράτε με σχέδιο. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία πρέπει να προγραμματιστεί και πρέπει να έχει ορόσημα που μπορείτε να διαχειριστείτε. Αλλά σε αντίθεση με τις πιο παραδοσιακές και κλασικές προσεγγίσεις, με την κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε την κατεύθυνση όπως απαιτείται.

Η ευελιξία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν τεράστια αξία. Σκεφτείτε για ένα δευτερόλεπτο την εταιρεία σας. Αν συνεχίσετε να προωθείτε ένα προϊόν / υπηρεσία που κανείς δεν θέλει, θα μπορούσατε να κερδίσετε δυναμική; Φυσικά και όχι. Στην πραγματικότητα, αν δεν αλλάξετε την προσέγγισή σας, πιθανότατα θα κλείσετε. Δυστυχώς, αυτή είναι η προσέγγιση που συχνά λαμβάνουμε όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Δημιουργούμε αυτό που θέλουμε και αρνούμαστε  να το αλλάξουμε ακόμα και αν δεν λειτουργεί.

Εστιασμένη

Ένας σαφής προορισμός είναι το κλειδί για την επιτυχία. Το πρόβλημα είναι ότι, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούμε ασαφείς έννοιες αντί για στόχους για να καθορίσουμε την πορεία μας. “Να έχεις έναν cool ιστότοπο” δεν είναι στόχος. “Η δημιουργία ενός ιστότοπου που αυξάνει τις παραγγελίες κατά 12% τους επόμενους τρεις μήνες” είναι ένας στόχος. Είναι ένας πολύ επικεντρωμένος στόχος και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί είναι να υπάρχει ένα σύστημα για την παρακολούθηση, προσαρμογή και εφαρμογή νέων ιδεών σε συνεχή βάση.

Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια και την επικεντρωμένη κίνηση είναι αυτό που ξεχωρίζει την κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη. Ίσως χρειαστεί να παραιτηθείτε από κάποιες επιλογές που βρίσκετε ενδιαφέροντες, αλλά εάν ο τελικός στόχος είναι ένας καλύτερος ιστότοπος που προσφέρει αξία στην επιχείρησή σας, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα σας πειράξει.

web design halkidiki

Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι λόγοι για να εστιάσει ένας ιστότοπος στην κατασκευή ιστοσελίδων με γνώμονα την ανάπτυξη.

  • Έχετε 8-10 δευτερόλεπτα για να αφήσετε μια πρώτη εντύπωση και να πείτε στον επισκέπτη τι θα «κερδίσει» από τον ιστότοπο και την εταιρεία σας. Μετά (και πολλές φορές πριν), θα φύγουν.
  • Το 44% των επισκεπτών θα εγκαταλείψει τον ιστότοπο μιας εταιρείας αν δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία επικοινωνίας ή αριθμός τηλεφώνου.
  • Μία μικρή καθυστέρηση στον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια 7% των μετατροπών (πωλήσεις / εγγραφές / επικοινωνία κλπ).
  • Το 48% των χρηστών λένε ότι αν φτάσουν σε έναν επιχειρηματικό ιστότοπο που δεν λειτουργεί καλά στο κινητό, το θεωρούν ως ένδειξη αδιαφορίας της επιχείρησης.

Ελπίζουμε να είναι τώρα ξεκάθαρο στο μυαλό σας γιατί η κατασκευή Ιστοσελίδων με γνώμονα την Ανάπτυξη είναι απαραίτητη στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Αν έχετε ακόμα απορίες ή θέλετε περισσότερες διευκρινίσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Share this post