Δύο βασικές αρχές στη σχεδίαση ιστοσελίδας για να διατηρήσετε την αρχική δυναμική

σχεδίαση ιστοσελίδας

Δύο βασικές αρχές στη σχεδίαση ιστοσελίδας για να διατηρήσετε την αρχική δυναμική

Σχεδίαση ιστοσελίδας, ένα θέμα που αναπτύσουμε συχνά, αφού δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά την αναγκαιότητα της σωστής σχεδίασης σε ένα κόσμο που το φθηνό έχει αντικαταστήσει το καλό. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο στόχος του ιστότοπού σας, αν θέλετε να πουλήσετε προϊόντα, να δημιουργήσετε πελάτες, να κλείσετε περισσότερα ραντεβού ή απλώς για να αυξήσετε την αναγνώριση του εμπορικού σήματος σας, υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε ιστοσελίδα.

Ενώ υπάρχουν ορισμένες τεχνικά καλές βέλτιστες πρακτικές που κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης πρέπει να έχει κατά νου κατά την κατασκευή ενός δικτυακού τόπου, υπάρχουν επίσης δύο πολύ σημαντικές βασικές αρχές στη σχεδίαση ιστοσελίδας που είναι εύκολο να αγνοηθούν.

Με τον αριθμό των ιστότοπων που αγωνίζονται για την προσοχή του πελάτη σας, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με μια υπηρεσία σχεδίασης ιστοσελίδας που κατανοεί την εμπειρία των χρηστών και πώς να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα που να είναι αποτελεσματική και να παρέχει αξία σε εσάς και τους πελάτες σας για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που εξυπηρετούν τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο κοινό.

Όπως κάθε επιχείρηση, έτσι και κάθε δικτυακός τόπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Η συνεργασία με μια εξειδικευμένη υπηρεσία σχεδιασμού ιστοσελίδων που όχι μόνο κατανοεί αλλά δημιουργεί την παρουσία σας στο Διαδίκτυο μέσω αυτών των δύο κατευθυντήριων αρχών μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε σε μια θάλασσα υπερφόρτωσης πληροφοριών.

Μέχρι τώρα αναρωτιέστε τι είναι αυτές οι δύο κατευθυντήριες αρχές. Αποδεικνύει ότι είναι και τα δύο πράγματα που ίσως γνωρίζετε ότι είναι αληθινά, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να αρθρώσετε και να εκτελέσετε όταν πρόκειται για την ιστοσελίδα σας.

σχεδίαση ιστοσελίδας

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Κρατήστε το απλό

Η επιθυμία για εντυπωσιασμό, είτε μέσω περιττών γραφικών και χρωμάτων είτε υπερβολικά σύνθετων σχεδίων και περιεχομένων, είναι μια πραγματικότητα. Δυστυχώς, η επιθυμία για τον παράγοντα “wow” γενικά χρησιμεύει μόνο για να αποβάλει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Λάβετε υπόψη ότι ένας επισκέπτης του ιστότοπου σας ψάχνει για μια απάντηση σε μια ερώτηση ή για να τον βοηθήσετε να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, όχι ένα φανταχτερό σχέδιο.

Ο σχεδιασμός ενός απλού, αλλά κομψά εκτελεσμένου ιστότοπου παρέχει στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο να κατανοήσουν εσάς και την επιχείρησή σας. Διατηρήστε τα εμπόδια χαμηλά για νέες συναλλαγές και αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες. Η απλότητα βοηθάει τους σχεδιαστές ιστότοπων να ολοκληρώσουν τα έργα τους με την παροχή κατευθυντήριων γραμμών και οδηγιών που είναι εύκολο να ακολουθηθούν και περιστρέφονται γύρω από την ευκολία των πελατών, σε αντίθεση με τον προσανατολισμό στο στυλ περισσότερο από την ουσία.

Επιπλέον, με τη δημοτικότητα των smartphones και της χρήσης των κινητού στο ιντερνετ, πάνω από το ήμισυ της επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας μπορεί να προέρχεται από κινητές συσκευές. Έτσι η συντομία και η απλότητα είναι ακόμα πιο σημαντικά από ό, τι νομίζατε!

Σχεδίαση Ιστοσελίδας: Μείνετε συνεπής στον αρχικό σχεδιασμό

Τόσο οπτικά όσο και σε σχέση με το περιεχόμενο, ένας ιστότοπος πρέπει να παραμείνει συνεπής σε όλες τις σελίδες και τις πλατφόρμες, τόσο σε κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Ένας συνεπής και διαισθητικός ιστότοπος δημιουργεί εμπιστοσύνη και εξοικείωση. Αυτά είναι σημαντικές πτυχές της χρηστικότητας και της εμπειρίας των χρηστών. Η συνέπεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες βελτίωσης της απόδοσης ενός δικτυακού τόπου. Το να είστε συνεπής επιτρέπει στους υπεύθυνους ανάπτυξης ιστότοπων να επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση των σελίδων για δράση, δημιουργώντας περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για τον ιστότοπό σας.

Η συνέπεια στο σχεδιασμό αποφεύγει τη σύγχυση στην κατεύθυνση. Εάν η ομάδα που επιλέξατε για την σχεδίαση ιστοσελίδας έχει μια σαφή εικόνα του τι είναι το όραμά σας και πώς να το εκτελέσετε, μπορούν να περάσουν αυτή τη σαφήνεια στους πελάτες σας, καθιστώντας εσάς και την επιχείρησή σας πιο προσιτούς.

Όποιο και να είναι το project σας, επιλέξτε μια ομάδα για την σχεδίαση ιστοσελίδας που κατανοεί τους επιχειρηματικούς στόχους σας και είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί σας ως συνεργάτης, όχι μόνο σχεδιαστής ιστότοπων.

Ένα ελκυστικό, αξιομνημόνευτο σχέδιο που μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί με οποιοδήποτε τρόπο, ταιριάζει πάντα καλύτερα στην επιχειρηματική ιδέα σας.

Share this post