Έρευνα αναδεικνύει την ισχυρή σχέση μεταξύ Ιστοσελίδας και Αξιοπιστίας σε μια επιχείρηση

sxediasmos-istoselidon

Είναι ο σχεδιασμός ιστοσελίδας σημαντικός ή αρκεί η ύπαρξη μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας για να προωθήσετε σωστά την επιχείρηση σας στο ίντερνετ;

Σήμερα, στο 2019, οι περισσότερες επιχειρήσεις κατανοούν τη σημασία της ύπαρξης μιας ιστοσελίδας. Παραδόξως, ορισμένες από αυτές τις ίδιες επιχειρήσεις δεν εκτιμούν την ανάγκη να βελτιστοποιήσουν τον σχεδιασμό της.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων συχνά δεν ενδιαφέρονται για την αισθητική και τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας τους. Φαίνεται να πιστεύουν ότι οι πελάτες θα ασχοληθούν ευχαρίστως μαζί τους, εφόσον υπάρχει ένας, κάποιος ιστότοπος. Ορισμένες έρευνες καταναλωτών αμφισβητούν έντονα αυτή την παρανόηση.

Ένας όμορφος σχεδιασμός ιστοσελίδας είναι απαραίτητος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε για τις εταιρείες που χρειάζονται μια ιστοσελίδα. Η Blue Corona δημοσίευσε ένα άρθρο στο blog της σχετικά με τη σημασία της ύπαρξης μιας υψηλής ποιότητας σχεδίασης ιστοσελίδας. Αναφέρθηκαν σε μια σειρά από συναρπαστικά στατιστικά στοιχεία από διάφορες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, ξεχωρίζει ιδιαίτερα ένα στατιστικό στοιχείο.

Η εν λόγω δημοσκόπηση έδειξε ότι το 48% των πελατών βλέπουν τη συνολική εμφάνιση της ιστοσελίδας μιας εταιρείας ως τον πρώτο δείκτη της αξιοπιστίας της. Οι εταιρείες που δεν διαθέτουν ιστοσελίδες υψηλής ποιότητας κινδυνεύουν να χάσουν μερίδιο αγοράς και την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

Ποιοι παράγοντες έχουν σημασία κατά την αξιολόγηση της ποιότητας και της αξιοπιστίας μιας ιστοσελίδας;

Η έρευνα πελατών δείχνει σαφώς ότι οι άνθρωποι προτιμούν λειτουργικούς ιστότοπους με ποιοτικό σχεδιασμό. Ωστόσο, αυτό το συμπέρασμα μπορεί να φαίνεται άχρηστο, αφού ο καθορισμός της ποιότητας μιας ιστοσελίδας είναι υποκειμενικός. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες χρήσιμες οδηγίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης.

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας Χαλκιδική

Κάντε την βελτιστοποίηση για κινητά τηλέφωνα κορυφαία προτεραιότητα

Οι κινητές συσκευές αλλάζουν μόνιμα την ηλεκτρονική συμπεριφορά των καταναλωτών. Η επισκεψιμότητα από κινητά τηλέφωνα ξεπέρασε τη χρήση των σταθερών υπολογιστών για πρώτη φορά το 2016. Το ποσοστό της κίνησης στο Internet που προέρχεται από κινητές συσκευές αυξάνεται σταθερά, γεγονός που καθιστά της ιστοσελίδες για κινητά πιο σημαντικούς από ποτέ.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας βελτιστοποιημένης για κινητές συσκευές είναι απολύτως απαραίτητη. Μια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 40% των πελατών θα πάει σε διαφορετική ιστοσελίδα εάν συναντήσουν μία με κακή διαμόρφωση για κινητά.

Λάβετε πληροφορίες από τους πελάτες σας σχετικά με διάφορα κριτήρια σχεδιασμού

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η κατάταξη της ποιότητας μιας ιστοσελίδας είναι υποκειμενική. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να παραμείνετε σε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας, παίρνοντας πληροφορίες από τους λάθος ανθρώπους.

Οι συνάδελφοί μας στο σχεδιασμό ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο επανειλημμένα μιλάνε για το πόσο απογοητευτικό είναι να ακούμε τους πελάτες να δίνουν μια πολύ προκατειλημμένη προοπτική. Συμφωνούν ότι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι ότι οι πελάτες τους συμβουλεύονται το οικείο περιβάλλον τους και λένε ότι η κόρη τους ή ο σύζυγός τους αποφάσισαν ότι το σχέδιο ήταν καλό.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι μόνες απόψεις που έχουν σημασία είναι εκείνες των πελατών σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υπάρχοντες πελάτες σας ζητώντας τους την άποψη τους. Ωστόσο, θα πρέπει τουλάχιστον να βρείτε ένα εύλογο δείγμα ανθρώπων, εν δυνάμει πελατών σας, τους και να ακούσετε τα σχόλιά τους.

Μην παρακάνετε τα οπτικά στοιχεία στον σχεδιασμό ιστοσελίδας

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μη γεμίζετε με πάρα πολλά οπτικά στοιχεία την ιστοσελίδα σας. Το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο. Μια υπερβολή από έντονες εικόνες μπορεί να δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα:

  • Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος φόρτωσης για την ιστοσελίδα σας.
  • Η ιστοσελίδα μπορεί να κουράσει τα μάτια των αναγνωστών, διότι θα φαίνεται «συνωστισμένη».
  • Οι επισκέπτες θα δυσκολευτούν να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδας σας και να βρουν αυτό που αναζητούν.

Ορισμένα οπτικά στοιχεία μπορούν να προστεθούν στην ιστοσελίδα σας. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Η αξιοπιστία της επιχείρησής σας βρίσκεται σε κίνδυνο με μία ιστοσελίδα χαμηλής ποιότητας

Δεν σας συμφέρει να έχετε μια ιστοσελίδα χαμηλής ποιότητας για να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας. Πρέπει να βάλετε σαν προτεραιότητα να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα κορυφαίας σχεδίασης. Ευτυχώς, θα είστε στο σωστό δρόμο αν ακολουθήσετε τις συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες της ιστοσελίδας σας ή για να δημιουργήσετε μια καινούργια.

Related Posts

Πρόσφατα άρθρα

trends web design
8 τάσεις στην σχεδίαση ιστοσελίδων που παρατηρήσαμε το 2023
22 Σεπτεμβρίου, 2023
Κριτικές Πελατών
Κριτικές πελατών: Πως να ζητήσετε κριτικές για την επιχείρηση σας
23 Μαρτίου, 2023
Φιλοξενία ιστοσελίδων: Επεξήγηση 5 διαφορετικών τύπων
13 Ιανουαρίου, 2023
Γιατί χρειάζεστε ένα eShop για την επιχείρησή σας;
17 Μαΐου, 2022
web-design-mistakes
Σχεδίαση Ιστοσελίδας: 5 Σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε το 2021
7 Ιουλίου, 2021

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μείνετε ενημερωμένοι με όλα τα νέα σχετικά με την σχεδίαση ιστοσελίδων και γραφιστικών αλλά και με όλες τις μελλοντικές προσφορές μας.

zero web & graphics

Ελ. Βενιζέλου 40
Νέα Μουδανιά, Χαλκιδικής 63200
Τηλέφωνο: +302373065874
Email: info@zeroweb.gr
URL: https://www.zeroweb.gr

Δευτέρα9:00 AM - 5:00 PM
Τρίτη9:00 AM - 5:00 PM
Τετάρτη9:00 AM - 5:00 PM
Πέμπτη9:00 AM - 5:00 PM
Παρασκευή9:00 AM - 5:00 PM
ΣαββάτοΚλειστά
ΚυριακήΚλειστά

Είμαστε επαγγελματίες, που αγαπούν πραγματικά τη δουλειά τους

Έχουμε περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε συνεργασία με μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να τις βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Λατρεύουμε αυτό που κάνουμε και θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι ο ενθουσιασμός μας είναι μεταδοτικός. Έχουμε δεκαετίες εμπειρίας στο μάρκετινγκ και το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της εκτύπωσης και του σχεδιασμού ιστοσελίδων μας κρατάει σε εγρήγορση και μας ωθεί να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να αναλύσουμε τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για την προώθηση της επιχείρησης σας.